top of page

ANNONSER

240110_sidannons_idrebua_ny.jpg

Idre Yran är över för i år - här kommer summeringen!


Idre Yran

Vi kan se tillbaka på en otroligt lyckad Idre Yran 2024. Alla vi pratat med är mycket nöjda och tacksamma över att det finns ideella krafter och generösa sponsorer som tar tag i saker och ser till att det anordnas aktiviteter och festligheter för såväl ortsbor som tillresta gäster. Årets yra kan summeras med riktigt bra väder, välbesökta aktiviteter och ett varierat utbud som passade hela familjen.


loppis Idre Yran

Trots en regnig början anpassades aktiviteterna och onsdagens loppis i tältet blev en riktig succé, borden fylldes snabbt av varor som en stund senare försvann till en ny ägare. 


Brännboll Idre Yran

Brännbollsturneringen drog stor publik och vädret bidrog verkligen till den folkfest det blev, intensiva matcher spelades på Smiljolets fotbollsplan samtidigt som lastbilarna körde i skytteltrafik från Idre Fjäll för att lossa snö till Idresprinten.


Idre Yran loppet

Vid elljusspåret sprang 64 barn de olika sträckorna i Idre Yran loppet.


Idresprinten Idre Yran Idre Fjäll

Idresprinten hade premiär på ny plats som drog en riktigt stor publik, skidstjärnorna stakade fram i ett rasande tempo och bäst av de 26 åkarna som ställde upp var Maja Dahlqvist och Viktor Norberg. Idre Fjäll hade även laddat upp med ett stort aktivitetsområde som lockade många att prova på.


Ponnyridning Idre Yran

Mitt i byn hade drygt 20 knallar dukat upp med allt från kikarsikten till hemsytt och flertalet foodtrucks, alla knallar hade fullt upp att betjäna besökarna som kryllade i byn. På Prästjolet kunde man även prova på ponnyridning. 


Fest Idre Yran

Fredagskvällen startade med traditionsenlig företagsmiddag innan festivalområdet öppnades upp till ljuva toner av Matz Bladhs och fullt ös med Drängarna i strålande solsken. Över 450 festprissar löste in sig under kvällen. 


Watercross Idre Yran

Lördagen bjöd på ännu bättre väder och medans solen gassade hördes det hur skotrarna varvade upp vid Näsets camping samtidigt som môsseklubben kokade på Hembygdsgården. Idre Watercross lockade rekordpublik med knappt 1500 inlösta som njöt av ljudet från snöskotrar på Idresjöns glittrande vatten. Vinnare blev Jonatan Larsson från Älvdalen.


Bilutställning Idre Yran

Vid kyrkviken radade veteranbilar och stylade bilar upp sig på rad för beskådning och röstning.


Dans Idre Yran

Kvällen bjöd återigen på fullt ös inne inne på festivalområdet och drygt 300 personer släppte loss till Trouble Boys och Teddie Ericsson & Band.


Barnens dag Idre Yran

Söndagens barnens dag firades i regn, men inne i tältet var glädjen stor när Mumin och Lilla My kom på besök, clownerna hade med sig godis som kastades ut och alla som ville fick en ansiktsmålning, vissa läskigare än andra. Senare på eftermiddagen radade ca 65 bilar upp för bilbingo med hopp att försöka fylla på kassan efter helgens festligheter.


Idre Yran generalen Kim Åslund sammanfattar årets Idre Yran med orden:


Tusen tack till alla som uppskattar det vi gör och som kommer på aktiviteterna och inte minst ni som ställer upp med hjälp där det behövs, ensam är man inte stark, och tillsammans med de få men ovärderliga eldsjälarna som ställer upp är det möjligt att genomföra Idre Yran

Redan nu startar planeringen inför Idre Yran 2025, har du några synpunkter eller önskemål? Du kanske till och med har förslag på en aktivitet som du eller din förening kan anordna under yran? Maila till info@idreyran.com

Commentaires


bottom of page