Mattias och Alma framför Värdshuset på Grövelfjäll
I de nordligaste delarna av Dalarna hittar vi Grövelfjäll, en familjär skidanläggning med lugna nedfarter och vacker natur. Här finns backar för både nybörjare och mer erfarna åkare, inklusive magiskt offpist efter ett ymnigt snöfall. Anläggningen, som enbart använder natursnö, ger en unik skidupplevelse.
Utöver de 11 nedfarterna erbjuds 100 km skidspår, skoterleder och vandringsleder, samt bra fiskevatten, vilket gör området till en perfekt plats för naturupplevelser året runt. Förutom skiduthyrning finns även det populära värdshuset. Nytt för den här vintern är Alma och Mattias som ska driva restaurangen.
Grövelfjäll
Vi fick en pratstund med de nya krögarna.
Vilka är ni?
"-Mattias och Alma heter vi, 28 respektive 25 år gamla. Mattias är uppvuxen i Grövelsjön och Alma kommer från Mullsjö utanför Jönköping. För två månader sedan flyttade de från Idre upp till Storsätern."
Vad har ni gjort tidigare?
"-Mattias har arbetat inom restaurangbranschen i snart 10 år. Han har gjort några år på västkusten men sedan fem år tillbaka har han bott och jobbat i Idre. Senast kommer han från restaurang Lilla Vildt på Idre Fjäll. Alma har jobbat en del inom branschen och har sedan flytten upp till Idre för tre år sedan jobbat på Idre Fjäll som teamledare inom olika verksamheter, bland annat mot restaurangerna på fjället. Till vintern kommer vi att driva Värdshuset Grövelfjäll. En restaurang belägen vid foten av skidanläggningen Grövelfjäll, som är en plats vi har stor kärlek för."
Hur väcktes idén till den här möjligheten?
"-Vi båda har alltid drömt att få skapa och driva något eget och när möjligheten kom att få arrendera restauranglokalen på Grövelfjäll så var det bara att tacka ja och köra."
Vad kommer vi mötas av när vi besöker er i vinter?
"-Vi har skapat en restaurang där gästen ska välkomnas till en hemtrevlig atmosfär och serveras gediget skidåkarkäk, hembakt fika och ett genomtänkt dryckesutbud, detta med personlig service och matglädje i fokus. Klassiker som schnitzel och hamburgare kommer självklart ha en plats på menyn, blandat med husmanskost och andra godsaker som mättar under en dag i backen, efter en skotertur eller bara när suget faller in."
“Vi ser en stor potential i både området, anläggningen och restauranglokalen. Tanken är också att blåsa lite liv i byns nöjesliv, afterski med trubadur och musikquiz kommer att köras vid utvalda tillfällen under vintern. Hos oss är alla välkomna - vare sig om du kommer på skidorna, skotern eller i bilen, och självklart får hunden följa med.”
Vi slår upp dörrarna den lördagen den 21 december. För mer info och öppettider, se våra sociala medier.
Instagram: @vardshusetgrovelfjall
Facebook: Värdshuset Grövelfjäll
Σχόλια