top of page

ANNONSER

240110_sidannons_idrebua_ny.jpg

Välkomna till sommaren i Idre


lekplatsen på Idre Fjäll

Idre är inte bara en vinterdestination. Det är en året runt by som verkligen blomstrar under sommaren. Området lockar varje år allt fler besökare tack vare ett brett utbud av aktiviteter och upplevelser för hela familjen.


Idre Fjäll har genom åren utvecklats till en populär sommardestination, där både äventyrare och familjer finner något för alla smaker.


Här tipsar vi om roliga aktiviteter för familjen:


cykling i solnedgången på Idre Fjäll

Cykling

För cykelentusiaster erbjuder Idre Fjäll ett omfattande nätverk av cykelleder som passar alla nivåer. Från nybörjare till erfarna mountainbikeåkare finns det utmaningar och natursköna rutter som garanterar både spänning och fantastiska vyer. Cykellederna slingrar sig genom skogar och över fjäll, vilket ger en unik möjlighet att utforska området på två hjul. Läs mer här!


höghöjdsbana idre fjäll

Höghöjdsbana

För den som söker adrenalinkickar är höghöjdsbanan på Idre Fjäll ett måste. Här kan du klättra, balansera och svinga dig genom en serie hinder som är uppsatta bland trädtopparna. Det är en perfekt aktivitet för både vuxna och barn som vill testa sina gränser och ha roligt på samma gång. I höghöjdsområdet finns nu även en nyrenoverad låghöjdsbanan som passar de allra minsta! Läs mer här!


forsränning idre fjäll

Forsränning

En annan höjdpunkt under sommaren är Idre Fjälls forsränning. Upplev den spännande känslan av att paddla genom forsande vatten och känna adrenalinet pumpa. Forsränning är en fantastisk gruppaktivitet som passar både familjer och vänner som vill ha ett oförglömligt vattenäventyr. Här erbjuds turer i både Sverige och Norge. Läs mer här!


ridning stallet idre fjäll

Ridning

För djur- och naturälskare erbjuder Idre Fjäll även ridning. Här kan du uppleva den vackra naturen från hästryggen, en fridfull och samtidigt spännande aktivitet som är perfekt för att koppla av och njuta av den storslagna miljön. I år erbjuder stallet på Idre Fjäll verksamhet för både vuxna och barn med bland annat ridläger, riddarläger, enhörningsläger och mycket mer. Läs mer här!


vandring nipfjället städjan idre fjäll

Vandring

Vill du istället snöra på dig skorna och upptäcka våra fantastiska vandringsleder, så ligger Nipfjället-Städjans naturreservat endast tio minuter med bil från Idre by. Här finns flera mil av vandringsleder som passar hela familjen med fantastiska vyer över norra Dalarna. Det är en perfekt möjlighet att komma nära naturen och njuta av den friska fjälluften. Läs mer här!


bada utomhuspool idre fjäll

Utomhusbad

När solen skiner och temperaturen stiger finns det inget bättre än att svalka sig i Idre Fjälls utomhuspool. Poolen är uppvärmd och håller en behaglig temperatur på cirka 25-28 grader, vilket gör det till en njutbar plats att koppla av och leka för både barn och vuxna. Vid utomhuspoolen finns även ett stort och utvecklat aktivitetsområde med padelbanor, utomhusgym, minigolf, klättring, lekplats och ett aktivitetscenter med glass, bowling, lekrum, spelhall och gym. Läs mer här!


vildmark idre fjäll

Vildmarksupplevelser

Under sommaren är fjället otroligt vackert med naturens alla under. Ge dig ut på ett vildmarksäventyr i den friska fjälluften. Fiska, laga mat över öppen eld och njut av naturens lugn. Sommarens vilda äventyr väntar på dig! Med Idre Wildtrack kan du uppleva allt detta i någon av deras spännande turer. Läs mer om bland annat bäversafari, vildmarksdag, fiskedag, björnvandring och mycket mer.


våfflor idre fjäll fäbod

Restauranger

Förutom alla aktiviteter så håller många av restaurangerna i området öppna under sommaren. Här erbjuds en stor variation med allt från kött och fisk till pizza, pasta och våfflor. Det finns något för alla smaklökar, vilket gör att hela familjen kan njuta av god mat efter en dag full av aktiviteter.


Restauranger Idre by: Lodjuret, Grillen, Byvägen 30.


lekplats idre fjäll

Lekplatser för barnen

För de yngsta besökarna finns det flera fina lekplatser i området. En finns i Idre by vid Prästjolet, en annan på Idre Himmelfjäll vid restaurang Renen & Älgen och två på Idre Fjäll. Dessa lekplatser är perfekta för barnen att leka och ha roligt medan de vuxna kan koppla av och njuta av den vackra omgivningen.


fiske idre öring

Aktiviteter för hela familjen

Idre har verkligen något för alla. Förutom de ovan nämnda aktiviteterna finns det mängder av andra saker att göra och upptäcka. Golfbana, fiske, loppisar, bingo för att nämna några. Oavsett om du är ute efter äventyr eller avkoppling, kommer du att hitta det här. Sommaren i Idre är fylld av möjligheter till roliga och minnesvärda stunder för hela familjen.



Hoppas vi ses under sommaren!

Comments


bottom of page